Facebook Webáruház létrehozása + Videós oktató anyag

Google Ads (AdWords) kulcsszótervező – VIDEÓS oktatóanyag!
február 7, 2019
Konverzió jelentése, amikor a matek nem mindegy
február 20, 2019

Facebook Webáruház létrehozása + Videós oktató anyag

Facebook Webáruház létrehozása

A Facebook is rájött, hogy az internetes kereskedelem egyre nagyobb teret nyer, így elérhetővé vált Facebook üzleti oldalak esetében a Facebook bolt funkció, ami amolyan Facebook webshop-ként működik a Facebookon belül. Természetesen egy leegyszerűsített webshopot kapunk, amit teljes egészében nem is mernék webáruháznak hívni, mindenesetre lehetőségünk van megjeleníteni termékeinket a Facebookon belül is.

Ahhoz, hogy a Facebook webáruházat létrehozzuk, a beállítások menüben a sablonok és lapfülek menüpontot választva ki kell választani a „Vásárlás” sablont. Ha ezzel megvagyunk akkor Facebook webshopunk megjelenik a bal oldali lapfülek közt. Ezek után tudunk felvinni termékeket.

facebook webáruház létrehozása beállítása

A Facebook webshop / webáruház előnyei

Mivel közvetlenül a Facebookra töltjük fel termékeinket, így könnyen meg tudjuk mutatni követőinknek azokat, akik egy kattintással tovább tudják osztani termékeinket. A Facebook bolt lehetőséget kínál rá, hogy kategorizáltan jelenítsük meg termékeinket és akár akciókat is létrehozhatunk, vagy egyes kategóriákat kiemelhetünk a többi elé. Facebook hirdetések létrehozása nem ajánlott, olyan formában, hogy csak a Facebook bolt oldalunkat hirdessük.

Hozd létre saját Facebook webáruházadat ennek a videónak a segítségével:

A Facebook webshop funkciói

Lehetőségünk van újonnan elkészült Facebook boltunkba termékeket feltölteni, mindezt kategorizáltan, valamint ha szeretnénk, akkor tudunk akciózni is. Lehetőségünk van átirányítani valódi webáruházunkba a látogatót, ahol ki is tudja fizetni a termékeket, ezzel is segítve online értékesítésünket.

Nézz meg egy élő Facebook webshopot! Bár ez nem egy igazi Facebook bolt, mivel valódi értékesítés nem történik rajta, oktatásra használjuk, mindenesetre meg tudod nézni, mi lehet kihozni a Facebook webshop funkcióból:

https://www.facebook.com/D%C3%A9-Fashion-2200214980245369/

facebook webshop létrehozása

Hasznos e a Facebook webshop?

Ártani nem árt, jó ha van. Mindenképpen figyeljünk rá, hogy tartsuk naprakészen az ottani információkat, hogy ne legyen belőle gond. Még is azt gondolom, hogy egy valódi webáruházat nem tud felváltani, mivel olyan mélységű komplexitással nem rendelkezik. Mindenesetre a felhasználók megtalálhatják termékeinket a Facebook-on belül is, illetve könnyen tovább tudják osztani, így mindenképp érdemes foglalkozni vele, de valódi eredményeket ne várjunk tőle.

Facebook hirdetés tanfolyam

A Facebook hirdetés kezelője egy laikus számára elég bonyolult, de ha ismered a használatát, akkor rengeteg látogatót tudsz vinni a weboldaladra, akik megvásárolhatják a termékedet, szolgáltatásodat. Sokan szeretik maguk beállítani a hirdetéseiket, éppen ezért hoztam létre az online Facebook tanfolyamot, melynek segítéségével megtanulhatod, hogyan kell profi hirdetéseket létrehozni, valamint új vásárlókat szerezni a Facebookról.

Tudj meg minden az online Facebook tanfolyam ról és legyenek sikeres hirdetéseid!

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

1 Comment

  1. Kerényi Beatrix szerint:

    Szia, nagyon köszi a cikket. Nagyon nagy segítség Szeretnék kérdezni valamit. Ha megvan a Fb bolt, benne termékek, de hiába osztják a terméket az ismerősök, sajnos a vásárlás gomb mobilon nem aktív a megosztásba, nem visz vissza a boltba, nem tudnak így vásárolni az érdeklődők. Asztali gépen semmi gond. Volt hasonló tapasztalatod? Köszi előre is a választ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük