Közösségi média trendek 2024 – amikre érdemes odafigyelni

Közösségi média trendek 2024 – amikre érdemes odafigyelni

 

2024 érkezésével a közösségi médiatér továbbra is rohamosan fejlődik, izgalmas lehetőségeket és kihívásokat kínálva a területen tevékenykedők számára. A közösségi média továbbra is az online interakciók fő katalizátora, és az elkövetkező hónapokban néhány érdekes trend körvonalazódik, amelyek formálják majd az online kapcsolatokat és a tartalomfogyasztást. Ebben a folyton változó digitális világban kulcsfontosságú, hogy mindig az élvonalban maradjunk. Minden évben fontos, hogy új közösségi média célokat hozzunk létre és megállapítsuk, hogy mik a gyenge pontok, hogy folyamatosan fejlődhessünk. Ezt nem tudjuk megtenni anélkül, hogy megnéznénk, mit értünk el, illetve mivel küzdöttünk az előző évben. A múltbeli közösségi média stratégiánk elemzésével hatékonyan felfedezhetjük, hogy mi ment jól és mi nem, és ezután képesek leszünk a stratégiát úgy módosítani, hogy több olyan tartalmat hozzunk létre, amelyek jól teljesítettek. Ebben a cikkben a 2024-es kulcsfontosságú közösségi médiatrendekbe mélyedünk bele!

 

Mesterséges intelligencia 

 

Az egyik legfontosabb közösségi média trend, amelyre 2024-ben figyelni kell, a generatív mesterséges intelligencia folyamatos térnyerése. A mesterséges intelligencia technológia fejlődésével a generatív AI szélesebb körű integrációjára számítunk a közösségi média platformokban, javítva a felhasználói élményt és racionalizálva a belső folyamatokat. A mesterséges intelligencia segíteni fog a folyamatok gyorsabbá és hatékonyabbá tételében, és értékes eszközként szolgál majd olyan feladatokhoz, mint az ötletek finomítása, a képek generálása és a felhasználói adatok összesítése. A generatív mesterséges intelligencia bevezetésével a közösségi média platformokon a felhasználók egyéni preferenciáihoz és érdeklődési köréhez igazított tartalmakat kínálhatnak. Ez nemcsak időt és erőforrásokat takarít meg a tartalomkészítők számára, hanem a felhasználók számára is magával ragadóbb és személyre szabottabb közösségi média élményt nyújt, mivel az AI képes a felhasználói viselkedési mintákkal dolgozni, és lehetővé teszi a közösségi média menedzserek számára, hogy értelmezzék ezeket az adatokat és új stratégiákat hozzanak létre.

 

A kulcs a hitelesség

 

Ha olyan közösségi média platformokat használunk, mint a TikTok és az Instagram, akkor észrevehettük már, hogy a felhasználók által közzétett tartalmak típusa jelentősen megváltozott. A közösségi média felhasználói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy hitelesebbek legyenek. A felhasználók belefáradtak a megrendezett és túl csiszolt posztokba, ehelyett valódiságra és átélhető tartalomra vágynak. Ez különösen igaz a Z generációra, akik mindenekelőtt a hitelességet értékelik. A tartalom hitelessége mellett a  valódi kapcsolatok iránti vágy is fontos szerepet játszik a bizalomépítésben is. A mai gyors tempójú digitális világban, ahol a félretájékoztatás és az álhírek virágzanak, a felhasználók egyre szkeptikusabbak azzal kapcsolatban, amivel online találkoznak. A hiteles tartalmak megosztásával a márkák nemcsak megbízható információforrásként pozícionálhatják magukat, hanem tartós kapcsolatokat is ápolhatnak közönségükkel. Amikor a márkák személyes történeteket osztanak meg, vagy kiemelik a közösségükre gyakorolt pozitív hatásukat, akkor demonstrálják elkötelezettségüket valami nagyobb dolog iránt, mint a profit. Ez az átláthatóság lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy olyan márkákhoz igazodjanak, amelyek osztják értékeiket, ami nagyobb márkahűséget és fogyasztói elégedettséget eredményez. A TikTok-ot például rengeteg influencer használja arra, hogy őszintén és nyersen beszéljen olyan küzdelmekről, mint a szülői lét, mentális vagy fizikai betegségek stb. Tehát vállalkozóként vagy tartalomkészítőként a lehető leghitelesebbnek lenni a következő években előnyös lesz. 

 

Változás a videós tartalmakban

 

A közösségi média felületek kiterjesztik a felhasználók által feltöltött videók időtartamának korlátozását. A felhasználók egyre inkább keresőmotornak tekintik a közösségi médiát, ami igényt teremt az alapos és informatív tartalmakra. Attól kezdve, hogy milyen termékeket használjunk, hol együnk, vagy milyen ruhát vegyünk fel, sokan, különösen a fiatalabb generáció előbb fordulnak a közösségi médiához, például a TikTok-hoz, mint a Google-hoz.  A TikTok-on válaszokat találhatunk a kérdéseinkre, véleményeket és meglátásokat a hozzánk hasonló emberektől, ami döntő tényező lehet egy vásárlás során. Bár a rövid videók szórakoztatnak és vonzóak, a nézők gyakran vágynak átfogóbb magyarázatokra és betekintésre. A videók hosszának meghosszabbításával a tartalomkészítőknek mostantól lehetőségük van arra, hogy mélyebben elmélyedjenek témáikban, és alaposabb megértést nyújtsanak közönségüknek, bemutassák szakértelmüket és vezető szerepet töltsenek be

     Ajánlatkérés

    Ingyenes tanácsadás irodánkban.
    Kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot, munkanapokon 4 órán belül fel fogunk keresni.

    Ajánlatkérés