Weblap fejlesztés
Weblap fejlesztés
július 19, 2018
Honlapkészítés Árak
július 20, 2018

Weboldal készítés árak

Hogyan alakulnak ma a weboldal készítés árak?

Nagyon sok mindentől függ, de első körben ilyen esetekben mindig meg szoktam kérdezni az ügyfelet, hogy pontosan mit szeretne. A weboldal készítés nem egy darabáru szolgáltatás, sokkal inkább egy egyedi dolog, ami teljesen projekt függő. Mi nem igazán szoktunk különbséget tenni, drága vagy olcsó autóval érkező ügyfél között, mindig az adott projektet tartjuk szem előtt és hogy mindez nekünk mennyi munkaóra.

Sajnos tapasztalható azonban az, hogy néhány fiatal autodidakta módon “megtanul” weboldalt készíteni. Ezzel csak annyi baj van, hogy egyrészt az a weboldal, amit létrehoznak még lehet, hogy “szép”, és rá lehet mondani, hogy weboldal, de az ügyfél üzleti céljait biztos, hogy nem fogja kielégíteni. Ráadásul ami ezzel nagyon nagy probléma, az az árak színvonalának csökkenése. Míg egy egyetemista, aki havi szinten 2-3 weboldalt megcsinál, és elég neki az 50-60 ezer forint weboldalanként, úgy egy tisztességesen működő vállalkozásnak már nem éri meg. Nem is fenntartható ilyen áron weboldalt készíteni.

Hozzá kell tenni ehhez azt is, hogy valószínűleg fél év után már nem lesz elérhető fiatal kis fejlesztőnk, és kezdhetjük is elölről az egész weboldal készítést. Most viszont bízva abban, hogy végre szakértői csapatot találunk, akiknél már más lesz a weboldal készítés ára.

weboldal készítés árak és ppc kampány

Profi weboldal vagy működő weboldal?

Más dolog profi weboldalt fejleszteni és más dolog működő weboldalt készíteni. A kettő között az lehet a különbség, hogy az egyikkel képesek leszünk üzleti sikereket elérni, míg a másikkal kevésbé. Egy weboldal célja, hogy képes legyen eladni és cégünk sikeréhez hozzájárulni.

Ehhez számos marketing funkciónak üzemelnie kell, és ezek ha jól vannak összerakva, akkor nem 2 perc alatt készül el a weboldal és az ára is jóval magasabb. Viszont garantált bevételt is fog termelni, nem csak kidobott pénz lesz.

A weboldal készítés árak valahol 150.000 és 500.000 forint között mozognak. Ezen árakon belül már lehet egy vállalkozásnak működő és valóban értékes weboldala.

Fontos odafigyelni, hogy a weboldal készítése után milyen garanciát ad a fejlesztő, a későbbiekben hogyan tudjuk elérni, és milyen áron tudja továbbfejleszteni az oldalt. Valamint hogy felkészíti-e weboldalunkat különböző PPC kampányokra, mint például a Google Ads hirdetés. Látogató nélkül weboldalunk csak egy láthatatlan valami az éterben, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen weboldalra hozzuk őket. Végeredményben sokkal több pénzt dobunk ki az ablakon esetleges hirdetésekre, mint amennyit spóroltunk a weboldal készítés árán.

Mi határozza meg, hogy mennyibe kerül egy weboldal?

Egy weboldal készítés ára sok mindentől függ. Nem mindegy, hogy egy egyszerű bemutatkozó weboldalt készítünk vagy egy webshopot. Sőt az is befolyásolja a weboldal készítés árakat, hogy milyen funkciókkal látjuk el.

Az alábbiak befolyásolják a weboldal készítés árakat

  • A weboldal készítés típusa: egyedi weboldal készítés, vagy CMS rendszer alapú weboldal
  • Milyen funkciójú lesz a weboldal: bemutatkozó weboldal, vagy webshop
  • Milyen extra funkciókat szeretnénk, pl: bankkártyás fizetés, hírlevél küldő program
  • Mennyi tartalmat szeretnénk megjeleníteni a weboldalon
  • Lesz e valami konkrét egyedi igény, pl: számlázó program összekötés

Ezek a felsorolt pontok befolyásolják legjobban a weboldal készítés árakat.

Nem mindegy továbbá, hogy rendelkezik-e a cég arculattal. Ha nem és azt is el kell készíteni, akkor az is növelheti a weboldal készítés árait. Ha nincs logó, akkor érdemes terveztetni egyet. Ezek olyan 30–50 ezer forinttal növelik árat.

mobiloptimalizált weboldal készítés árak

Nézzünk néhány hozzávetőleges weboldal készítés árakat

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak iránymutató árak. Minden weboldal készítés egyedi, ezért nem lehet pontos árat mondani ilyen esetekben.

Általános bemutatkozó weboldal készítés ára: 150.000 – 300.000 Ft-ig

Összetettebb funkciókkal rendelkező weboldal készítés ára: 250.000 – 500.000 Ft-ig

Webáruház készítés árak: 300.000 – 800.000 Ft

Egyedi weboldal készítés árak: 400.000 – 2.000.000 Ft

Ezekkel a weboldal készítés árakkal érdemes kalkulálni, ha valóban működő weboldalt szeretnénk készíttetni. Ezek után kezdődhet el az online marketing kivitelezés, amivel igazi vevőszerző gépezetté alakíthatjuk weboldalunkat.

A weboldal készítés árak eltérhetnek egyes fejlesztő cégek esetében, ezeknél az áraknál olcsóbban már nem biztos, hogy azt a minőséget kapjuk, amivel üzleti sikereket tudunk elérni.

Ha szeretne profi weboldalt készíttetni megfelelő áron, kiváló minőségben keressen meg minket bizalommal és kérjen személyre szabott egyedi árajánlatot.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlatot kérek
close slider

Ajánlatkérés

Elfogadom az adataimnak az adatvédelmi irányelvek szerinti tárolását

Garantáltan 4 órán belül válaszolunk!