weboldal készítés arculattervezés

weboldal készítés arculattervezés

Weboldal készítés arculattervezés alapjai

Mikor egy új weboldalt készítünk, mindig meghatározzuk az ügyféllel, hogy milyen elképzelései vannak. A weboldal arculata ugyanis a vállalkozás képét fogja tükrözni. Nagyon fontos meghatározni, hogy milyen vonal mentén fogunk elindulni és hogyan kezdjünk neki a munkának.

Weboldal készítés arculattervezés elemei

Egy weboldal arculati elemei az alábbiakból állnak:

 • Logó
 • Színvilág
 • Stílus
 • Elrendezés

Weboldal készítés arculattervezés – A logó

A logó talán az egyik legfontosabb eleme egy vállalkozásnak és nem csak az online világban. Erről fogják megismerni, ezzel fogják azonosítani. A logó színei és kialakítása is nagyon fontos a weboldal készítés arculattervezés során. Nem egy évre választjuk arculatunkba a logót, hanem hosszú évekre, igaz lehet időnként ráncfelvarrás, de lényegi változások ritkán fordulnak elő. Ezért nagyon fontos weboldal készítés arculattervezéskor pontosan lefektetni a logó alapjait.

A 2018-as logó trendekről bővebben

Weboldal készítés arculattervezés – Színvilág

Nem mindegy, hogy baba termékeket forgalmazó webáruházat, vagy egy tanácsadás szolgáltatást értékesítő weboldalt készítünk. A weboldal készítés arculat tervezés egy összetett dolog és a színvilág komolyan meghatározza, hogy milyen hangulata lesz az oldalnak

 • A színek legyenek összhangban a tevékenységgel
 • Ne legyenek nagyon harsányak
 • Általában 2-3 szín kombinációit használjunk egy weboldal arculatához

Itt olvashatsz bővebben a weboldal arculat színekről.

Weboldal készítés arculattervezés – Stílus

Szintén ahogy a fenti pontban is itt is a weboldal tevékenységéhez kell igazítani a stílust. Ha hajós téma van, mehetnek a lágyabb, hullámos vonalak, ha pedig tanácsadás, akkor inkább a jól meghatározott, konkrét stílus legyen mérvadó

Weboldal készítés arculattervezés – Elrendezés

Vannak esetek, ahol a képekkel kell játszani weboldal készítés arculattervezés során és így nagy hangsúlyt kapnak szinte végig az oldalon, másik esetben pedig a szövegre kell koncentrálni, mert mondjuk képekkel nem lehet illusztrálni a témát. Figyeljünk oda ezek megfelelő arányára.

Mi minden weboldalunk arculatát körültekintően és alaposan készítünk el nézd meg weboldal készítés referencia munkáinkat.

 

 

   Ajánlatkérés

  Ingyenes tanácsadás irodánkban.
  Kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot, munkanapokon 4 órán belül fel fogunk keresni.

  Ajánlatkérés