Honlapkészítés kezdőknek
július 16, 2018
Domain regisztráció honlaphoz
július 16, 2018

Honlapkészítés alapjai

Mik a honlap készítés alapjai?

  • A honlapnak kelleni fog egy tárhely, valamint domain név
  • A honlap témáját és célját meg kell határozni
  • A honlap típusát meg kell határozni: esetleg üzleti oldal, vagy webáruház
  • Szükséges lesz egy arculat: logó és színvilág
  • Meg kell határozni a honlap menüpontjait és tartalmát

Ha ezek megvannak, akkor a honlap készítés alapjaival meg is vagyunk, de nézzük meg ezt bővebben.

A honlap készítés alapjai: tárhely és domain

A honlapokat egy felhő alapú tárhely szolgáltatásba töltjük fel, ahonnan a honlap program elinduln és behívja az adatokat, majd megjelenik a honlap. A domain név lesz a honlap neve, ez a www.valami.hu érdemes körültekintően domain nevet választani, és olyat, ami leírja a honlap tevékenységét, vagy ha brandet építünk, akkor a vállalkozás fantázia neve legyen, de kerüljük a cégneveket, mint például a lakatos2000kft.hu

Az alábbi linken elérsz egy megbízható tárhely szolgáltatót RACKFOREST

A honlap készítés alapjai: téma

Pontosan meg kell határozni, hogy mi lesz a honlap témája és célja. Eladni szeretnénk valamilyen terméket, vagy szolgáltatást, vagy informálni. Brandet építeni, vagy szélesebb körben tanítani másokat. Rengeteg témája lehet egy honlapnak, ezt érdemes rögtön a legelején tisztázni.

A honlap készítés alapjai: típus

Ha nagyban nézzük a honlap készítést, akkor két típus közül választhatunk: bemutatkozó oldal és webáruház. Az előző esetében a szolgáltatásainkat, cégünket fogjuk bemutatni, míg webáruház esetében a termékeinket fogjuk eladni.

A honlap készítés alapjai: arculat

Jól meghatározott arculatra lesz szükség, ugyanis ezek alapján fogjuk a honlapot elkészíteni. Nagyon fontos dolog, hogy legyen meghatározva a színvilág és a logó, valamint a betűtípus. Így választjuk ki a honlaphoz a képeket az elrendezést. Nem mindegy, hogy egy visszafogottabb dizájnt használunk, vagy egy fiatalos, pörgős megjelenést.

A honlap készítés alapjai: menüpontok

Van egy alap menüsor, ami mindenképpen szerepelnie kell a honlap készítésekor: főoldal, bemutatkozás, szolgáltatások, referenciák, galéria, blog, kapcsolat.

Ezek lennének a honlap készítés alapjai, ha bővebben szeretnél a témában olvasni akkor nézd meg ezt a cikket, honlap készítés kezdőknek.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük