WordPress téma telepítés
június 22, 2018
Weboldal statisztika – látogatottság ellenőrzés Profin
június 22, 2018

Mi az a CMS rendszer?

A CMS rendszer más néven Content Management System, magyarul tartalom kezelő rendszer. CMS rendszerben lehet létrehozni weboldalakat. Gyakorlatilag egy olyan rendszer, amivel a tartalmakat lehet kezelni. Egy weboldalon a szöveges és képes tartalmakat CMS rendszerrel szokták kezelni. Segítségével nincsen szükséged komoly programozói tudásra, mert egy word-höz hasonló programon keresztül tudod a képi, illetve szöveges tartalmat szerkeszteni.

CMS rendszerek többet között:

  • WordPress
  • Joomla
  • Drupal

Ezek minden CMS rendszerek, de léteznek teljesen egyedi fejlesztésű rendszerek, melyeket azért hoztak létre, hogy az elkészült weboldalt végül könnyen és gyorsan tudják szerkeszteni. Egyedi fejlesztésű CMS rendszert számos cég használ, azért, hogy könnyebbé tegye az ügyfelei munkáját weboldal készítés után. Egy CMS rendszer lehet egyszerűbb, de a végtelenségig is lehet bonyolítani.

CMS rendszerekkel készítenek egyszerűbb weboldalakat, blogokat, de komolyabb vállalati rendszereket is. A CMS rendszereknek hála, ma már nem kell megtanulnia mindenkinek programozni ahhoz, hogy az online felületeket megtöltsék tartalommal.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük