Weboldal statisztika – látogatottság ellenőrzés Profin

Ha van már egy működő weboldalad, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy milyen statisztikával rendelkezhet, azaz ellenőrizni a látogatottságot.

A weboldal látogatottságának ellenőrzése

Számos eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy ellenőrizd milyen forgalom történik a weboldaladon. Az egyik és talán legismertebb ilyen ingyenes eszköz az a Google Analytics. Ez a Google ingyenes szolgáltatása, de attól mert nem kérnek havidíjat, még egy rendkívül jó kis eszköz.

Weboldal statisztikák a Google Analytics szolgáltatásain belül

Az alábbi látogatottsági információkat tudod ellenőrizni:

  • Valós idejű látogatottság – ez statisztika az éppen az oldaladon lévők számáról
  • Egyéni idő tartományon belüli statisztikák – itt megadhatsz egyedi idő intervallumot
  • Látod, hogy milyen eszközökről és honnan nézték meg weboldaladat
  • Statisztikát láthatsz, hogy milyen városokból, sőt országokból jártak weboldaladon
  • Megnézheted, hogy melyik oldala volt a weboldaladnak a legnépszerűbb
  • Azt is látod, hogy melyik oldalról, melyikre kattintottak tovább

Ezeken kívül számos adatot tudsz még kinyerni a Google Analyticsből, javaslom, hogy tüzetesen nézd át és nyomkodd kicsit, hogy megismerd.

További hasznos weboldal statisztikai adatok

Jó dolog tudni, hogy ki és mit csinált a weboldaladon. Azonban ha ezt profi szinten akarod csinálni és valóban elemezni akarod az adatokat, akkor többre lesz szükséged. Ahhoz, hogy a weboldalad a legjobban működjön és pontosan oda irányítsd a forgalmat,ahova szeretnéd jó ha látsz hő térképet is az oldaladról, valamint olyan információkat is, amik megmutatják, hogy a weboldalad egy adott oldalán, hány százalékban görgetett le a felhasználó és mi volt az adott oldalon az, ami tényleg érdekelte.

Professzionális weboldal statisztika a Lucky Orange-től

Mi előszeretettel használjuk a Lucky Orange szolgáltatását, mivel olyan weboldal statisztikákat látunk, melyekkel még jobban tudjuk optimalizálni weboldalunk.

Ezek a profi látogatottság ellenőrző eszközök az alábbiak:

  • Hő térkép – pontosan látni fogod, hogy egy adott oldalon belül mit néztek meg, mire húzták az egeret a felhasználók. Ezt ráadásul egy hő térkép segítségével, ami vörösen jelzi majd a legjobban nézett pontokat és kéken, amit nem néznek.
  • Oldal mélység ellenőrzés – ezzel a funkcióval látni fogod, hogy milyen mélyre görgettek egy adott oldalon és hogy a látogatók hány százaléka érte el az oldal alját. Nagyon jól lehet vele optimalizálni, hogy milyen tartalmat jeleníts meg elsőként a felhasználóid előtt.

Habár a lucky orange nem egy ingyenes szolgáltatás, de ettől még simán megéri azt a 10 dollárt havonta, hogy professzionálisan optimalizáljuk weboldalunk látogatottságát.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés