Weblap készítés arculattervezés

Weblap készítés arculattervezés alapjai

Új weblap készítése során az első feladat, hogy az ügyféllel közösen átbeszéljük, hogy milyen elképzelései vannak a web designal kapcsolatban. Ugyanis az elkészült weblap és annak az arculat, ugyanazt az arculatot kell tükrözze, ami a vállalkozásnak is van. Ilyenkor meghatározzuk, hogy milyen irányba indulunk el és hogyan kezdünk bele a weblap készítés arculatába.

Weblap készítés arculattervezés elemei

Egy weblap arculati elemei az alábbiakból állnak:

  • Logó
  • Színvilág
  • Stílus
  • Elrendezés

Weblap készítés arculattervezés – A logó

Manapság már minden vállalkozás rendelkezik logóval, talán ez az első arculati elem, ami elkészül. Ez nem csak az online világban fogja azonosítani a vállalkozást, hanem mindenhol máshol is.

A logó lesz az, amiről megismerik a vállalkozást az utcán, egy terméken, vagy a weblapon és az online marketing különböző felületein. A logót hosszú évekre, talán örökre választjuk arculatunkba, időnként előfordul hogy változtatunk rajta, ránc felvarrjuk, de valahogy mindig állandó marad. A logó színei és kialakítása különösen fontos a weblap készítés arculattervezés során. Nem csak a logóban, de a weblap színeiben is meg fognak jelenni ezek a színek és formák. Ezért nagyon fontos weblap készítés arculattervezéskor pontosan lefektetni a logó alapjait.

Weblap készítés arculattervezés – Színvilág

Lehet, hogy gyerek cipőket akarunk értékesíteni online, vagy fodrászatunk van, esetleg autó szereléssel foglalkozunk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színekkel dolgozunk weblap készítés arculattervezés során. AZ arculat tervezés egy komplex dolog és a színek komolyan meghatározzák, hogy milyen élményt élünk át az adott weblapon.

  • A színek mindig legyenek összhangban a tevékenységgel és a mondandónkkal
  • A rikító és harsány színeket hagyjuk meg a szórólapokra, plakátokra, itt nem ez a cél
  • Maximum 2-3 színt és ezek valamilyen kombinációját használjuk a weblapon

Weblap készítés arculattervezés – Stílus

A weblap stílusa is hasonló történet, mint a színvilág. Kerüljük az extravagáns dolgokat, hacsak nem az a cél és igyekezzünk megtalálni a saját hangunkat, ami illeszkedik a tevékenységünkhöz. Minden vállalkozás más és más, ezért adott esetben a lágyabb, hullámos vonalak működnek, máskor inkább a jól meghatározott, éles vonalak a meghatározóak a weblap arculatában.

Weblap készítés arculattervezés – Elrendezés

Vannak weblapok, ahol a képekkel lehet elmondani a legjobban, amit szeretnénk, ebben az esetben nyugodtan engedjünk a képek adta előnyöknek és használjuk ki a lehetőségeket bátran a weblap készítés arculattervezés során. Míg más esetben csak a szöveggel tudjuk bemutatni, amit szeretnénk, de a szövegek esetében is jól lehet játszani a méretekkel, a betűtípusokkal. Minden esetben figyeljünk oda ezek megfelelő arányára.

Ha a weblap készítés arculattervezést profi csapatra bíznád, keress minket bátran.

 

 

 

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés