weboldal készítés arculattervezés

Weboldal készítés arculattervezés alapjai

Mikor egy új weboldalt készítünk, mindig meghatározzuk az ügyféllel, hogy milyen elképzelései vannak. A weboldal arculata ugyanis a vállalkozás képét fogja tükrözni. Nagyon fontos meghatározni, hogy milyen vonal mentén fogunk elindulni és hogyan kezdjünk neki a munkának.

Weboldal készítés arculattervezés elemei

Egy weboldal arculati elemei az alábbiakból állnak:

  • Logó
  • Színvilág
  • Stílus
  • Elrendezés

Weboldal készítés arculattervezés – A logó

A logó talán az egyik legfontosabb eleme egy vállalkozásnak és nem csak az online világban. Erről fogják megismerni, ezzel fogják azonosítani. A logó színei és kialakítása is nagyon fontos a weboldal készítés arculattervezés során. Nem egy évre választjuk arculatunkba a logót, hanem hosszú évekre, igaz lehet időnként ráncfelvarrás, de lényegi változások ritkán fordulnak elő. Ezért nagyon fontos weboldal készítés arculattervezéskor pontosan lefektetni a logó alapjait.

A 2018-as logó trendekről bővebben

Weboldal készítés arculattervezés – Színvilág

Nem mindegy, hogy baba termékeket forgalmazó webáruházat, vagy egy tanácsadás szolgáltatást értékesítő weboldalt készítünk. A weboldal készítés arculat tervezés egy összetett dolog és a színvilág komolyan meghatározza, hogy milyen hangulata lesz az oldalnak

  • A színek legyenek összhangban a tevékenységgel
  • Ne legyenek nagyon harsányak
  • Általában 2-3 szín kombinációit használjunk egy weboldal arculatához

Itt olvashatsz bővebben a weboldal arculat színekről.

Weboldal készítés arculattervezés – Stílus

Szintén ahogy a fenti pontban is itt is a weboldal tevékenységéhez kell igazítani a stílust. Ha hajós téma van, mehetnek a lágyabb, hullámos vonalak, ha pedig tanácsadás, akkor inkább a jól meghatározott, konkrét stílus legyen mérvadó

Weboldal készítés arculattervezés – Elrendezés

Vannak esetek, ahol a képekkel kell játszani weboldal készítés arculattervezés során és így nagy hangsúlyt kapnak szinte végig az oldalon, másik esetben pedig a szövegre kell koncentrálni, mert mondjuk képekkel nem lehet illusztrálni a témát. Figyeljünk oda ezek megfelelő arányára.

Mi minden weboldalunk arculatát körültekintően és alaposan készítünk el nézd meg weboldal készítés referencia munkáinkat.

 

 

 

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés