Weboldal szerkesztés
július 13, 2018
Tárhely szolgáltatás
július 13, 2018

Tárhely bérlés

tárhely bérlése

A tárhely bérlés menete.

Mielőtt végigvennénk, hogy mi a tárhely bérlés menete, előtte érdemes néhány dolgot tisztázni.

Mi az a tárhely

A tárhely az a felhő szolgáltatás alapú rendszer, ahova egy weboldal fájljait feltöltjük és onnan fog a weboldal üzemelni. A tárhely bérlést általában szolgáltatók biztosítják éves díjas szolgáltatásban.

A tárhely bérlés mindig egy adott évre szól az ára attól függ mekkora tárhelyet bérlünk. Általánosságban egy egyszerű üzleti, bemutatkozó weboldalnak 1 GB tárhely elég szokott lenni, de ha több képet, esetleg videót töltünk fel, akkor lehet hogy nagyobb tárhely bérlésre lesz szükségünk.

tárhely bérlése

Mik az általános tárhely bérlés méretek

Nagy általánosságban elég lehet az 1 GB, de nagyobb tartalommal bíró weboldalak esetében akár a 4 GB is szükséges lesz, webshopok esetében ez felmehet 10 GB is.

Tárhely bérlés árak

Az 1 GB-os tárhely bérlés díja olyan 5.000 Ft körül mozog évente. A következők tárhelyek bérlése már 8-12e Ft-ba is kerülhetnek. Fontos tudni, hogy általában a tárhelyet domain regisztrációval együtt tudunk venni.

tárhely bérlése

Mire figyeljünk oda tárhely bérlés esetén

Nagyon fontos, hogy megbízható szolgáltatót keressünk és kerüljük az egyszemélyes szolgálatókat, mert több bosszankodást okoznak mint, amennyit spórolni lehet velük. Nagyon fontos, hogy SSD tárhelyet válasszunk, mert nagyban befolyásolja a weboldalunk betöltési sebességét, így a Google helyezésünket és nem utolsó sorban a felhasználói élményt. A tárhely bérlésnél érdemes kicsit tovább böngészni és a megfelelő szolgáltatót választatni.

Mi a Rackforestet javasoljuk, hiszen profi a szolgáltatásuk, gyors SSD tárhellyel dolgoznak és nem szokott szolgáltatás kimaradás lenni náluk.

A tárhely bérlés menete

Válasszuk ki az adott csomagot, egyeztetve a fejlesztővel, hogy mi az optimális méret, majd a megadottak szerint haladjunk végig a megrendeléssel.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük