Domain regisztráció weboldalhoz – Profi Weboldal készítés Garanciával – AdNet Media
Weboldal készítés alapjai
július 3, 2018
Domain név
július 3, 2018
Mutasd az összeset

Ha szeretnél weboldalt, akkor az első dolog az lesz, hogy mi legyen a weboldal neve. Nagyon fontos kérdés, hiszen ez megfogja határozni a későbbi eredményességet. A weboldal domain neve az a www. valami.hu lesz. Ez lehet a weboldal témáját leíró név, vagy lehet egy brand név is. Érdemes rajta elgondolkozni, mert hosszútávon a keresőoptimalizálás során is fontos lehet. Azonban semmiképp nem érdemes a cég nevet adni, ha csak nem az lesz a brandünk neve is, vagy hangzatos, mindenképpen kerülendő az xykft.hu, nem éppen elegáns és nem is célra vezető.

A domain regisztráció menete

Domain regisztráció esetén érdemes először ellenőrizni, hogy szabad e a domain amit regisztrálni akarunk. Ezt bármelyik domain szolgáltató oldalán meg tudjuk tenni, példaként nézzük meg itt:

www.webpark.hu

Az ellenőrző boxba írjuk be a kiválasztott domain nevet és kattintsunk az ellenőrzés gombra, majd ezek után a rendszer kidobja, hogy elérhető e a domain.

Domain regisztráció és domain végződés

Rengeteg domain végződés közül választhatunk domain regisztráció során, ilyenek lehetnek a .com, .hu, .eu, .tv, stb. Még is azt gondolom, hogy Magyarországon nem érdemes nagyon variálni és a .hu, vagy a .eu és .com domain végződést érdemes választani a domain regisztráció során.

A domain regisztráció ára

Ez általában meg szokott egyezni a különböző szolgáltatóknál és általában évi 1.500 Ft körül mozog. Ugye a domain nevet regisztráció után egy évig tudjuk bérelni és minden évben meg lehet hosszabbítani. A regisztrációt követően még 8 napig nem lesz a mi tulajdonunkban, még ellenőrzik, hogy nem sértő e és nem lehet márka név, vagy valaki más tulajdona.

Mi tárhely és domain regisztrációhoz a www.rackforest.hu –t szoktuk javasolni, mivel korrektek és jó a szolgáltatásuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0
Kapcsolódás
Kis türelmét kérjük......
Ajánlatkérés küldése

Kérdése van, árajánlatot kérne? Írjon nekünk most!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
Ajánlatkérés

Segíthetünk? Garantáltan 4 órán belül válaszolunk Önnek!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
ONLINE elérhetőek vagyunk!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?