WordPress weboldal készítése

WordPress weboldal készítése

Mit jelent az, hogy wordpress alapú weboldal?

Manapság rengeteg rendszeren keresztül lehet létrehozni weboldalakat. Nagyon sok ingyenes alapú szolgáltatás van, többek között a wordpress is ilyen. Attól mert ingyenes, még nem jelenti azt, hogy kevésbé jó, sőt. Nem is ingyenesnek, inkább nyílt forráskódú rendszernek nevezném. Ez azt jelenti, hogy bárki szabadon fejlesztheti a forráskódját, hozzá tehet és elvehet belőle. Ez azért jó, mert a világon rengetegen vannak, akik wordpress alapú weboldalakkal dolgoznak és ehhez készítenek wordpress alapú bővítményeket is. Így ha az Ön weboldala wordpress alapú, akkor egy nagyon jó kis rendszerben üzemel a weboldala, hiszen relatíve sokan értenek hozzá és könnyen tudják tovább fejleszteni.

A wordpress alapú weboldal előnyei:

 1. Széles körben ismert, így sokan értenek hozzá
 2. Sok bővítmény és kiegészítő elérhető hozzá
 3. Könnyen tovább fejleszthető bonyolultabb rendszerekhez is
 4. A szerkesztő felülete egy wordpress alapú weboldalnak, olyasmi, mint a word így könnyen használható
 5. Folyamatosan frissül

Mire képes egy wordpress motor?

Gyakoraltilag egy wordpress alapú weboldallal bármit meg lehet csinálni: webáruház, blog, web katalógus, üzleti honlap, ingatlan kereső stb. Ahhoz, hogy ezeket meg tudja valósítani, azért már komolyabb fejlesztői és marketing tudás szükséges. Megjelenésben és dizájnban csak a képzelet szab határt, gyönyörű weboldalakat lehet alkotni, amik teljesen illeszkednek ma trendekbe.

Egy wordpress alapú weboldallal bármilyen üzleti célt meg lehet valósítani, úgy hogy a későbbiekben biztonságosan használható legyen.

Néhány példa wordpress alapú weboldalra:

http://autoeverest.hu/

http://www.thaimassagediosd.hu/

http://www.lasultanedesaba.hu/

Amint látható szinten bármilyen típusú weboldal létrehozható wordpress alapon, így az Ön vállalkozásának is biztos partnere lehet.

Sokan szeretnének weboldalt, vagy wordpress weboldalt készíteni. A weboldal segítségével vállalkozásodat, vagy üzletedet megmutathatod a neten. Erre jó lehetőség lehet egy wordpress weboldal készítése hiszen az alapokat, gyorsan és könnyen meg tudod tanulni, azonban hogy profi legyél és valóban jól működő weboldalt készíts sok tapasztalatra és tudásra lesz szükséged.

Hogyan működik a wordpress weboldal készítése

Több lehetőség is van rá, az egyik, hogy magát a wordpress-t letöltöd a https://wordpress.org/ oldalról, majd telepíted a tárhelyeden. A másik lehetőség, hogy olyan tárhely szolgáltatót keresel, aki egyből felkínálja a tárhelyen a wordpress weboldal telepítését, ez egy gyorsabb és kényelmesebb lehetőség.

A wordpress kezdeti lehetőségei

Miután feltelepítetted a tárhelyeden a wordpresst, utána az alap sablonnal fog megjelenni az oldal. Ez egy viszonylag egyszerű megjelenés, de ezt is szépen személyre lehet szabni és viszonylag gyorsan ki tudod alakítani első wordpress weboldalad.

Egy wordpress weboldal készítése nem igényel komoly programozói tudást, mindaddig, amíg komolyan bele nem akarsz nyúlni a rendszerbe. Rengeteg ingyenes plugin tartozik hozzá, amivel teljesen egyedire tudod szabni, úgy hogy minden funkciót tartalmazzon, amire wordpress weboldaladnak szüksége van.

Általában a wordpress weboldal készítése nem pár perc, inkább napok kérdése és akkor sem készültél még el vele teljesen, tulajdonképpen egy weboldal sohasem állandó, mindig van mit rajta csiszolni.

A wordpress weboldal optimalizálása

Ha valóban sikeres weboldalt szeretnél, akkor folyamatosan optimalizálnod kell azt, hogy minél eredményesebb legyen. Egy wordpress weboldal készítésénél az alábbi optimalizációs lehetőségek vannak:

 • Webergonómia – ahhoz, hogy az oldalad, minél átláthatóbb legyen és könnyen navigálható
 • Google Analytics – egy nagyon fontos eszköz ahhoz, hogy lásd, mit csinálnak a felhasználók az oldalon.

WordPress weboldal készítése lépésenként:

 1. Tárhelyen való telepítés
 2. Egyedi téma választás
 3. Funckiók és bővítmények kialakítása
 4. Optimalizálás

Ha szeretnéd, hogy proi wordpress weboldaladat szakértői csapat készítse el, kattints ide.

Ha gondolkoztál már azon, hogy blogot indíts akkor egy wordpress blog készítése kiváló ötlet lehet számodra. De mi az a blog? Blogot abban az esetben szoktunk készíteni, ha mások számára szeretnénk valamilyen információt megosztani. Ez a cikk is egy blog része, az a célom vele, hogy wordpress témában minél szélesebb körben információt tudjak neked adni.

Hogyan is megy egy wordpress blog készítése

Első körben a cél már megvan, szeretnél blogot írni. Ehhez gondolom a téma is megvan már, így ezen nincs mit firtatni. Ha mindezekkel megvagy és érzed a lelkesedést az írás iránt, akkor egy wordpress bloggal ezt könnyen meg tudod tenni.

Hogyan hozd létre wordpress blogodat

Első körben egy tárhelyet és domain nevet kell regisztrálnod, ami az alapja lesz a wordpress blognak. Ehhez egy megbízható szolgáltatót kell találj, ilyen például a www.rakcforest.hu is. Ha ezzel megvagy, a tárhelyen telepítened kell a wordpress-t és gyakorlatilag már meg is vagy. Ha a wordpres telepítésével meg vagy, akkor egy alap témával tudsz dolgozni, ha ez megfelelő számodra akkor el is készítetted a wordpress blogodat.

A wordpress blog előnyei

 • Gyorsan létrehozható
 • Egyszerűen tudsz létrehozni wordpress bejegyzéseket
 • Folyamatosan bővítheted és csiszolhatod wordpress blogodat

Egy wordpress blog készítése mindössze 2-3 órádba fog telni, viszont, hogy megtöltsd tartalommal az már egy nagyobb feladat. Én azt tanácsolom neked, hogy heti szinten 4-5 blog bejegyzést tegyél közzé és hamarosan már számos cikked lesz, amit olvashatnak követőid.

Hogy az elkészült wordpress blogodnak nagyobb olvasói tábora legyen, hozz létre facebook oldalt és oszd meg ott a cikkeid, továbbá készíthetsz e-mail listát is, ahol rendszeresen kiküldheted a wordpress blogod cikkeit.

Amint látod nem olyan nagy feladat egy wordpress blog készítése, csupán egy jó téma kell hozzá, megbízható tárhely szolgáltató és kitartó munka.

Sok sikert kívánok wordpress blogod elkészítéséhez.

A wordpress egy tartalom kezelő rendszer, melyet világszerte előszeretettel használnak. A wordpressel weboldalakat, blogokat és online honlapokat lehet létrehozni. Segítségével szinte bárki elkészítheti weboldalát. Fontos tudni, hogy mivel ez egy ingyenes, úgynevezett nyílt forráskódú rendszer, ezért sokan használják, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki profin tudja alkalmazni.

A WordPress mint weboldal készítő eszköz

A wordpress eredetileg egy blog szerkesztő volt, aminek a segítségével blogot lehetett ingyen és gyorsan létrehozni. Mára már profi rendszerré nőtte ki magát, amivel professzionális weblapokat lehet készíteni, ha valaki jobban ért a web fejlesztéshez. Egyszerűbb honlapokat szinte bárki tud vele készíteni, aki rászánja az időt, de ahhoz, hogy profi és széles körben alkalmazható legyen, ahhoz nem árt némi tudás.

Mi a wordpress előnye:

 • Könnyen telepíthető és gyorsan használható

 • Rengeteg téma áll rendelkezésre, így könnyen egyedire szabható

 • Számos bővítménnyel bővíthető a funkcionlitása

Mi a wordpress hátránya:

Nem tudom mennyire lehet hátránynak nevezni, inkább akkor hátrány ha nem értünk a web fejlesztéshez, ez pedig  az, hogy komolyabb funkciók esetén, fejlesztői tudást igényel. Ezzel összességében nincs is semmi baj, hiszen egy sablon szerződéstől sem várhatjuk el, hogy megvédje vállalkozásunkat, azonban jó alapja lehet egy olyan szerződésnek, amit később egy ügyvéd fog majd nekünk profira csiszolni. Nagyjából ilyen a wordpress is.

A wordpress teljesen ingyen elérhető és letölthető innen: https://wordpress.org/

Azonban ha szeretnénk tudásunkat bővíteni, nem árthat egy komolyabb fejlesztői tanfolyam, akár tőlük: https://www.ruander.hu/

Összességében a wordpress egy jó kiindulási alap, ha weboldalt szeretne készíteni, de ha komolyan gondolja, akkor mindenképp profi  weboldal készítő ajánlott.

Ahhoz, hogy wordpress weboldalad egyedi legyen a wordpress számos témát kínál. Valójában ezeket a témákat nem a wordpress biztosítja, hanem a világon vannak fejlesztők, akik direkt a wordpresshez készítenek témákat. Egy wordpress téma lehet ingyenes és lehet fizetős is. Általában sok jó témát találsz az ingyenesek között is, de ha valóban menő wordpress témát keresel, akkor azért valószínűleg már fizetni kell.

A wordpress téma kiválasztása

Ahogy említettem számos téma közül választhatsz ingyeneseket például itt találsz: https://wordpress.org/themes/

Ha ezek közül neked egyik sem megfelelő, akkor fizetős témákat itt tudsz megvásárolni https://themeforest.net/

Érdemes a wordpress téma választásra időt szabni, ugyanis rengeteg téma nem lesz megfelelő számodra, lehet, hogy nem is működik megfelelően, ezért én azt javaslom, hogy legyél körül tekintő és ha csak most kezdesz el ezzel foglalkozni, akkor inkább első körben ingyenes wordpress témát telepíts. Azonban ha megtaláltad a neked megfelelőt, akkor a wordpress oldaláról töltsd le a témát zip formátumban, majd töltsd fel a saját wordpress oldaladra a Bővítmények lapon. Figyelj rá, hogy csak zip formátumú fájlt tudsz feltölteni.

Ha a wordpress téma telepítésénél kiválasztod, hogy a demo fájlokat is telepítse, akkor azzal eléred, hogy a weboldalad pont ugyanúgy nézzen ki, mint a kiválasztott wordpress téma.

Ha ezzel megvagy nagyobb részt kész is van a wordpress téma telepítése, már csak a finom beállítások vannak hátra. A menüket érdemes rendszerezni, valamint az oldalakon lévő tartalmat. Ne felejtsd el importálni a nyelvi fájlokat és magyarosítani az egész weboldalt.

A wordpres téma telepítése után jöhet a weboldal személyre szabása egyedi tartalommal való feltöltése.  Ajánlatkérés

  Ingyenes tanácsadás irodánkban.
  Kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot, munkanapokon 4 órán belül fel fogunk keresni.

  Ajánlatkérés