Top 7 Google Ads (AdWords) hiba - ezért nem sikeresek a hirdetéseid - AdNet Media - Online marketing szakértőktől
facebook_cikk_google_partner
Hivatalos Google Partner az AdNet Media
október 1, 2018
adnet media_a penzt hozo weboldal keszites miert nem 10 kattintas
A vevőszerző weboldal készítés nem 10 kattintás
december 17, 2018
Mutasd az összeset

Top 7 Google Ads (AdWords) hiba – ezért nem sikeresek a hirdetéseid

top 7 google ads adwords hiba

Jól összeállított kampányokkal a Google Ads hirdetéseid futószalagon szállíthatják számodra az új vevőket, azonban, ha hiba csúszik a rendszerbe, ugyanilyen lendülettel szórhatod is a pénzt, teljesen feleslegesen, ami maximum a Google számláját fogja gyarapítani.

Következzen most 6 hiba és azokra megoldás, melyekkel sikeresebb Google Ads hirdetéseket tudsz létrehozni.

#1 HIBA: Nem jól végzett kulcsszó kutatás

A legtöbb esetben nem jó kulcsszavakra hirdetünk. Lehet, hogy észre sem vesszük, hogy melyekre lenne jó, ha megjelenne hirdetésünk. Nem mindig érdemes a legáltalánosabb kulcsszavakra hirdetni, mert lehet, hogy drágák és kisebb költségvetés mellett elviszik a büdzsénk nagy részét. Alapos kutatást követően jól meghatározhatók azok a kulcsszavak, amelyek hosszútávon biztos eredményeket hoznak, megfelelő ráfordítás mellett. Sokszor nem is gondolnánk, hogy hogyan keresnek a potenciális érdeklődök és egy elnagyolt kulcsszó listával, komoly károkat tudunk okozni.

Megoldás: elemezzük ki részletesen a kulcsszó listát, teszteljük le melyikkel, milyen eredményeket tudunk elérni, majd azokra fektessünk nagyobb hangsúlyt, amelyek jól működnek.

Ennyit spórolhatsz: minimum a havi költségkereted 15-25%-át

 

#2 HIBA: Túl sok kulcsszó egy hirdetéscsoportban

A leggyakoribb hiba, hogy egy hirdetéscsoportba sűrítjük az összes kulcsszót, ez azt eredményezi, hogy nem fogunk tudni releváns hirdetéseket írni, hisz a kulcsszavak annyira eltérőek, hogy lehetetlen egy, de akár több hirdetést is írni, ami mindegyikhez passzolna. A baj ezzel az, hogy ha nem lesznek relevánsak a hirdetések, akkor csökkenni fog a minőségi mutató, az átkattintási arány és ennek következtében drágulni fog az átlag kattintásonkénti költség.

Sok kulcsszó = nem releváns hirdetések = alacsony minőségi mutató = drága kattintások = kevés kattintás (ugyanakkora napi költségkeret mellett) = kevesebb eredmény = kevés megrendelés

Az optimális megoldás az lenne, ha minden kulcsszóra külön hirdetés csoportot készítenénk, hogy a lehető legnagyobb relevanciát érjük el és ezzel alacsonyan tartsuk a CPC-t.

Jobb relevancia = magasabb CTR (átkattintási arány) = magasabb minőségi mutató = alacsonyabb költségek

Megoldás: szegmentáljuk a különböző kulcsszavakat, külön hirdetéscsoportba és készítsünk különálló hirdetéseket hozzájuk, hogy javítsunk a minőségi mutatón, ezzel csökkentve a kattintásonkénti költségeket.

Ennyit spórolhatsz: minimum a havi költségkereted 10%-át

 

#3 HIBA: Nem jó helyre optimalizálsz

Ha a megfelelő kulcsszavak, a megfelelő hirdetéscsoportokban vannak, akkor a következő hiba az szokott lenni, hogy nem a megfelelő pozícióra vannak optimalizálva. Nem mindig érdemes az első helyen megjelenni, sőt sok esetben még az első négyben sem érdemes, mert túl drága, a legtöbbször az alacsonyabb pozíciókban is ugyanolyan jól konvertáló eredmények érhetőek el.

Megoldás: Tesztelni kell a kulcsszavak pozícióját és a megfelelő helyre optimalizálni, ahol kevesebb költség mellett, több eredményes kattintás érhető el.

Ennyit spórolhatsz: minimum a havi költségkereted 10-15%-át

 

#4 HIBA: Nem jól megírt hirdetések

A Google nagyon nagy hangsúlyt fektet a relevanciára, ha nem passzol a hirdetésünk szövege a kulcsszavakkal és a weboldal tartalmával, akkor bizony drágítja a CPC-t, valamint mivel hátrébb jelenik meg és nem is elég figyelemfelkeltő, ezért kevesen fognak kattintani rá, ami szintén drágulást eredményez.

Ezért nagyon fontos, hogy jól megírt hirdetéseink legyek, melyek relevánsak a felhasználók számára, így nagyobb lesz az átkattintási arány, és csökken az egy kattintásra jutó költségünk. A legtöbb esetben nem jól vannak megírva a hirdetések és hiába jelenünk meg jó kulcsszavakra, jó helyen, a kattintások mégis elmaradnak.

Megoldás: Írj releváns és figyelemfelkeltő hirdetéseket

Hogy néz ki egy jó hirdetés?

Címsor 1: Tartalmazza a kulcsszót
Címsor 2: Előnyök és funkciók
Leírás: Előnyök, funkciók és CTA (cselekvésre felhívás – azaz mondjuk meg mit csináljon a felhasználó: kérjen árajánlatot, jöjjön be az üzletbe, iratkozzon fel, vásároljon most, bármi.)
URL: tartalmazza a kulcsszót

Mit eredményez ez: jobb kattintásokat, relevánsabb látogatókat, akiknek valóban szükségük van a termékedre, szolgáltatásodra.

 

#5 HIBA: Nem jók a landing oldalak

Szuper! A hirdetéseink és a kulcsszavaink rendben vannak, a lehető legjobb felhasználók és potenciális vásárlók érkeznek a weboldalunkra. De mi a helyzet a weboldallal? Vajon képes arra, hogy értékesítsen? Megfelelő stratégia mentén vezetjük végig a weboldalunkon a látogatókat?

Legyen konkrét célod és terved arra vonatkozóan, hogy a weboldalra érkező látogatóktól mit szeretnél. Ha értékesíteni szeretnél, akkor legyen egy jól megtervezett és felépített értékesítő oldalad, ahol felkelted az igényt a vásárlóban és biztosítod, hogy a te megoldásod lesz a legjobb az ő problémájára, majd ezek után a landing oldaladnak a vevő összes kifogását kezelni kell, hogy megbízzon benned és vásároljon tőled.

Ha a weboldalad nem képes eladni, akkor hiába szállítod a potenciális vevőket, nem leszel eredményes.

Megoldás: Tervezd meg a landing oldaladat, legyen figyelemfelkeltő, tartalmazza a terméked, vagy szolgáltatásod részletes leírását, úgy hogy az a legjobb megoldás legyen a vevőid számára, majd mond meg nekik konkrétan, hogy mit kell csináljanak.

Mit eredményez ez: Jobb konverziót a weboldaladon, azaz kevesebb látogatóból, több eredményt.

 

#6 HIBA: Nem méred a konverziókat

Ha a fentiekkel megvagyunk már csak tudnunk kell, melyik landing oldalunk, melyik kulcsszó által szállítja a legtöbb megrendelést. Általában ki szokott maradni a konverzió mérés, holott ha tudjuk, hogy melyik kulcsszavak és milyen hirdetések hozzák az eredményeket, akkor arra érdemes több pénzt költeni. Konverzió méréssel megtudhatjuk, hogy melyik hirdetés és értékesítői szöveg működik és melyik nem, ezzel tovább optimalizálva egész kampányunkat.

Megoldás: legyenek jól meghatározott konverziós pontok a weboldalon, amivel mérni tudod a konkrét eredményeket. Állítsd be a konverzió követést és teszteld, hogy mi működik és mi nem.

 

#7 HIBA: Nincs remarketing

Lehet, hogy valaki, aki épp az oldaladon járt, még nem készült fel teljesen a vásárlásra, vagy épp megzavarta valami és be kellett zárja a weboldalad, viszont elképzelhető, hogy szívesen elköltené nálad a pénzét. Az esetek többségében nem fognak egyből vásárolni a weboldalad látogatói, de miért hagynánk őket elveszni, ha már egyszer rád találtak? A remarketing segítségével újra megszólíthatod az érdeklődőket, ráadásul olyanokat, akiket tényleg érdekel az amit árulsz. Miért ne kommunikálhatnál velük tovább, akár a Facebookon, vagy akár a Google felületein?

Megoldás: viszonylag alacsony költség mellett tudod újra elérni a weboldaladon járt potenciális vásárlókat, ezért mindenképpen állíts be a remarketing hirdetést, mind a Google, mind a Facebook felületein és további üzenetekkel bírd vásárlásra őket.

Elakadt a beállítások között? Úgy érzi túl sokat költ Adwords hirdetésre, de az eredmények nem jönnek? Lehet, hogy nem jó stratégia mentén hirdeti vállalkozását és sokkal nagyobb potenciál van a hirdetéseiben?

Bé Dénes vagyok online marketing és minősített Google Ads szakértő, cégünk az AdNet Media hivatalos Google Partner, ami azt igazolja, hogy szaktudásunk az AdWords hirdetések terén kiemelkedő, ezt a jelvényt a Google-től kaptuk, hogy megerősítsék Önt szakértelmünkben. Csak kattintson rá és bizonyosodjon meg róla!

 

Milyen eredményeket érhet el hirdetéseivel, ha azt egy szakértő állítja be?

Több száz vállalkozással dolgoztunk már az egyéni vállalkozásoktól kezdve a több száz milliós árbevételű cégekig. Széles körben rendelkezem tapasztalattal és több ezer sikeres kampányt futtattam már le, melyek új vevőket, megrendeléseket eredményeztek ügyfeleimnek.

Nézze meg Google Ads tanácsadás szolgáltatásunkat és ha gondolja húzzuk fel együtt Google hirdetéseit!

_MG_8163
Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0
Kapcsolódás
Kis türelmét kérjük......
Ajánlatkérés küldése

Kérdése van, árajánlatot kérne? Írjon nekünk most!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
Ajánlatkérés

Segíthetünk? Garantáltan 4 órán belül válaszolunk Önnek!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
ONLINE elérhetőek vagyunk!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?