3+1 ok, hogy cégednek egységes social media arculata legyen

3+1 ok, hogy cégednek egységes social media arculata legyen

3+1 ok, hogy cégednek egységes social media arculata legyen

 

A social média napjainkban már-már alapja egy jól működő cégnek vagy vállalkozásnak. Sokan azonban nem tudják, hogy a tartalmi egyediségen túl, az egységes megjelenés a másik olyan húzóerő, amellyel több embert érhetünk el. 

 

Megmutatjuk, miért fontos, hogy egységessé tedd social media arculatodat:

 

1. Az első benyomás a legfontosabb

 

Az egységes arculat az első és legfontosabb jele annak, hogy az apró részletekre is figyelsz. Ezzel bizalmat keltesz az ügyfeleidben és meggyőzöd őket arról, hogy érdemes veled üzletelniük, hiszen nem vagy szétszórt. Fontos hogy olyan színeket válassz, amiket már használsz a weboldaladon, ha pedig nincs weboldalad, úgy válasszd ki a színeket, hogy azokat később is tudd használni. Mutatunk egy kiváló példát erre:

A www.adnetmedia.hu weboldalra kattintva láthatod, hogy ugyanazokat a színeket használjuk, mint amelyek a social media tartalmaknál, hirdetéseknél is megjelenik!

2. A felismerhetőség fontossága

 

Gondoljunk csak bele, hogy a nagy márkák is egységes arculatban gondolkoznak. A színek, pszichológiailag hatással vannak ránk, és sokszor már onnan felismerjük a kedvenc márkánkat, hogy a színt vagy az arculati elemet meglátjuk. Az ügyfeleid pedig bárhol találkozhatnak veled, legyen az egy poszt, hirdetés, blogcikk, szórólap vagy prospektus. A megjelenésnek köszönhetően egyből felismerik a vállalkozásodat, ennek hatására pedig úgy fogják érezni, hogy ismernek téged. Fogyasztóként/vásárlóként pedig ösztönös, hogy olyanban bízunk meg akit már ismerünk.

 

3. Tűnj ki a tömegből 

 

Manapság már nincs olyan termék vagy szolgáltatás amellyel más ne foglalkozna, így viszonylag nehéz kitűnni a tömegből. Egy egységes arculat segíthet abban, hogy egyedivé válj és kitűnj a tömegből.

+1 Pozicionálás 

 

Az egyedi arculattal nem csak a saját márkádat mutatod be, hanem a célközönséged számára bepozicionálod magad az áraktól függetlenül. Az élénk színek választásánál ügyelj arra, hogy inkább a fiatalabb közönséget tudod megszólítani, míg a sötétebb, 

árnyaltabb színek esetében inkább egy eleganciát sugallsz. Éppen ezért fontos hogy ismerd a saját vállalkozásodat, cégedet és határozd meg előre a célokat!

 

275844556_1577501022625218_5656277017507441027_n

 

Az egységes social arculat kialakításában pedig keress minket bátran bizalommal: 

 

https://adnetmedia.hu    Ajánlatkérés

    Ingyenes tanácsadás irodánkban.
    Kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot, munkanapokon 4 órán belül fel fogunk keresni.

    Ajánlatkérés