Domain regisztráció weblaphoz

Domain regisztráció weblaphoz

Ha szeretnél weblapot, akkor az első dolog az lesz, hogy mi legyen a weblap neve. Nagyon fontos kérdés, hiszen ez megfogja határozni a későbbi eredményességet. A weblap domain neve az a www. valami.hu lesz. Ez lehet a weblap témáját leíró név, vagy lehet egy brand név is. Érdemes rajta elgondolkozni, mert hosszútávon a keresőoptimalizálás során is fontos lehet. Azonban semmiképp nem érdemes a cég nevet adni, ha csak nem az lesz a brandünk neve is, vagy hangzatos, mindenképpen kerülendő az xykft.hu, nem éppen elegáns és nem is célra vezető.

A domain regisztráció weblaphoz menete

Domain regisztráció esetén érdemes először ellenőrizni, hogy szabad e a domain amit regisztrálni akarunk. Ezt bármelyik domain szolgáltató oldalán meg tudjuk tenni, példaként nézzük meg itt:

www.webpark.hu

Az ellenőrző boxba írjuk be a kiválasztott domain nevet és kattintsunk az ellenőrzés gombra, majd ezek után a rendszer kidobja, hogy elérhető e a domain.

Domain regisztráció és domain végződés

Rengeteg domain végződés közül választhatunk domain regisztráció során, ilyenek lehetnek a .com, .hu, .eu, .tv, stb. Még is azt gondolom, hogy Magyarországon nem érdemes nagyon variálni és a .hu, vagy a .eu és .com domain végződést érdemes választani a domain regisztráció során.

A domain regisztráció ára

Ez általában meg szokott egyezni a különböző szolgáltatóknál és általában évi 1.500 Ft körül mozog. Ugye a domain nevet regisztráció után egy évig tudjuk bérelni és minden évben meg lehet hosszabbítani. A regisztrációt követően még 8 napig nem lesz a mi tulajdonunkban, még ellenőrzik, hogy nem sértő e és nem lehet márka név, vagy valaki más tulajdona.

Mi tárhely és domain regisztrációhoz a rackforest.hu –t szoktuk javasolni, mivel korrektek és jó a szolgáltatásuk.    Ajánlatkérés

    Ingyenes tanácsadás irodánkban.
    Kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot, munkanapokon 4 órán belül fel fogunk keresni.

    Ajánlatkérés