Domain regisztráció honlaphoz - AdNet Media - Online marketing szakértőktől
Honlap készítés alapjai
július 16, 2018
Keresőoptimalizált honlap készítés
július 16, 2018
Mutasd az összeset

Domain regisztráció honlaphoz

Ha szeretnél honlapot, akkor az első dolog az lesz, hogy mi legyen a honlap neve. Nagyon fontos kérdés, hiszen ez megfogja határozni a későbbi eredményességet. A honlap domain neve az a www. valami.hu lesz. Ez lehet a honlap témáját leíró név, vagy lehet egy brand név is. Érdemes rajta elgondolkozni, mert hosszútávon a keresőoptimalizálás során is fontos lehet. Azonban semmiképp nem érdemes a cég nevet adni, ha csak nem az lesz a brandünk neve is, vagy hangzatos, mindenképpen kerülendő az xykft.hu, nem éppen elegáns és nem is célra vezető.

A domain regisztráció honlaphoz menete

Domain regisztráció esetén érdemes először ellenőrizni, hogy szabad e a domain amit regisztrálni akarunk. Ezt bármelyik domain szolgáltató oldalán meg tudjuk tenni, példaként nézzük meg itt:

www.webpark.hu

Az ellenőrző boxba írjuk be a kiválasztott domain nevet és kattintsunk az ellenőrzés gombra, majd ezek után a rendszer kidobja, hogy elérhető e a domain.

Domain regisztráció honlaphoz és domain végződés

Rengeteg domain végződés közül választhatunk domain regisztráció során, ilyenek lehetnek a .com, .hu, .eu, .tv, stb. Még is azt gondolom, hogy Magyarországon nem érdemes nagyon variálni és a .hu, vagy a .eu és .com domain végződést érdemes választani a domain regisztráció során.

A domain regisztráció honlaphoz – árak

Ez általában meg szokott egyezni a különböző szolgáltatóknál és általában évi 1.500 Ft körül mozog. Ugye a domain nevet regisztráció után egy évig tudjuk bérelni és minden évben meg lehet hosszabbítani. A regisztrációt követően még 8 napig nem lesz a mi tulajdonunkban, még ellenőrzik, hogy nem sértő e és nem lehet márka név, vagy valaki más tulajdona.

Mi tárhely és domain regisztrációhoz a rackforest.hu –t szoktuk javasolni, mivel korrektek és jó a szolgáltatásuk.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0
Kapcsolódás
Kis türelmét kérjük......
Ajánlatkérés küldése

Kérdése van, árajánlatot kérne? Írjon nekünk most!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
Ajánlatkérés

Segíthetünk? Garantáltan 4 órán belül válaszolunk Önnek!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
ONLINE elérhetőek vagyunk!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?