WordPress blog készítése
június 22, 2018
Mi az a CMS rendszer?
június 22, 2018

WordPress téma telepítés

Ahhoz, hogy wordpress weboldalad egyedi legyen a wordpress számos témát kínál. Valójában ezeket a témákat nem a wordpress biztosítja, hanem a világon vannak fejlesztők, akik direkt a wordpresshez készítenek témákat. Egy wordpress téma lehet ingyenes és lehet fizetős is. Általában sok jó témát találsz az ingyenesek között is, de ha valóban menő wordpress témát keresel, akkor azért valószínűleg már fizetni kell.

A wordpress téma kiválasztása

Ahogy említettem számos téma közül választhatsz ingyeneseket például itt találsz: https://wordpress.org/themes/

Ha ezek közül neked egyik sem megfelelő, akkor fizetős témákat itt tudsz megvásárolni https://themeforest.net/

Érdemes a wordpress téma választásra időt szabni, ugyanis rengeteg téma nem lesz megfelelő számodra, lehet, hogy nem is működik megfelelően, ezért én azt javaslom, hogy legyél körül tekintő és ha csak most kezdesz el ezzel foglalkozni, akkor inkább első körben ingyenes wordpress témát telepíts. Azonban ha megtaláltad a neked megfelelőt, akkor a wordpress oldaláról töltsd le a témát zip formátumban, majd töltsd fel a saját wordpress oldaladra a Bővítmények lapon. Figyelj rá, hogy csak zip formátumú fájlt tudsz feltölteni.

Ha a wordpress téma telepítésénél kiválasztod, hogy a demo fájlokat is telepítse, akkor azzal eléred, hogy a weboldalad pont ugyanúgy nézzen ki, mint a kiválasztott wordpress téma.

Ha ezzel megvagy nagyobb részt kész is van a wordpress téma telepítése, már csak a finom beállítások vannak hátra. A menüket érdemes rendszerezni, valamint az oldalakon lévő tartalmat. Ne felejtsd el importálni a nyelvi fájlokat és magyarosítani az egész weboldalt.

A wordpres téma telepítése után jöhet a weboldal személyre szabása egyedi tartalommal való feltöltése.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük