Weboldal készítés kezdőknek
július 3, 2018
Domain regisztráció weboldalhoz
július 3, 2018

Weboldal készítés alapjai

Mik a weboldal készítés alapjai?

  • A weboldalnak kelleni fog egy tárhely, valamint domain név
  • A weboldal témáját meg kell határozni
  • A weboldal típusát meg kell határozni: üzleti oldal, webáruház
  • Kelleni fog egy arculat: logó és színvilág
  • Meg kell határozni a weboldal menüpontjait és tartalmát

Ha ezek megvannak, akkor a weboldal készítés alapjaival meg is vagyunk, de bontsuk ki ezt bővebben.

A weboldal alapja: tárhely és domain

A weboldalakat egy felhő alapú tárhely szolgáltatásba szokták feltölteni, ahonnan a program behívja az adatokat és ez által megjelenik a weboldal. A domain név lesz a weboldal neve, ez a www.valami.hu érdemes olyan domain nevet regisztrálni, ami leírja a weboldal tartalmát, vagy ha brandet építünk, akkor a vállalkozás fantázia neve legyen, de semmi esetre sem az hogy xykft.hu

Az alábbi linken elérsz egy megbízható tárhely szolgáltatót RACKFOREST

A weboldal alapja: téma

Meg kell határozni, hogy mi lesz az oldal témája és célja. Eladni szeretnénk, vagy informálni. Brandet építeni, vagy tanítani másokat. Rengeteg témája lehet egy weboldalnak, ezt érdemes az elején tisztázni és pontosítani.

A weboldal alapja: típus

Nagy vonalakban két típus közül választhatunk: bemutatkozó oldal és webáruház. Az egyik esetében a szolgáltatásainkat fogjuk bemutatni, míg webáruház esetében a termékeinket fogjuk eladni.

A weboldal alapja: arculat

Nagyon fontos dolog, hogy legyen meghatározva a színvilág és a logó, ugyanis az egész oldalt ezek alapján építjük fel. Így választjuk ki a weboldalhoz a képeket az elrendezést. Nem mindegy, hogy egy konzervatív dizájnt alkalmazunk, vagy egy fiatalos, lendületes megjelenést.

A weboldal alapjai: menüpontok

Van egy alap szisztéma, ami mindenképpen kell szerepeljen a weboldalunk menüi közt, ezek a: főoldal, bemutatkozás, szolgáltatások, referenciák, galéria, blog, kapcsolat.

Nagyjából ezek a weboldal készítés alapjai, ha bővebben szeretnél a témában olvasni akkor nézd meg ezt a cikket, weboldal készítés kezdőknek.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük