Weblap készítés kezdőknek
július 17, 2018
Domain regisztráció weblaphoz
július 17, 2018

Weblap készítés alapjai

Mik a weblap készítés alapjai?

  • A weblapnak szükséges lesz egy tárhelyre, valamint domain névre
  • A weblap céljának meghatározása
  • Milyen típusú lesz a weblap: üzleti oldal, vagy webáruház
  • Megfelelő arculat és dizájn: logó és színvilág
  • A weblap menüpontjai és tartalma

Ezek lesznek tehát a weblap készítés alapjai, erre fogunk építkezni, de nézzük meg ezeket bővebben.

A weblap készítés alapjai: tárhely és domain

Egy weblap minden esetben egy tárhely szolgáltató szervereiről fog üzemelni, ezen a szerveren lesz elhelyezve a weblap motorja és a fájljai (képek, szövegek), minden egyes induláskor innen fogja az oldal betölteni a szükséges adatokat, hogy megjelenjen a weblap. A domain név lesz a weblap neve, ez a www. valami.hu. Jól át kell gondolni, hogy milyen nevet adunk weblapunknak, próbáljunk olyan választani, ami leírja a cég tevékenységét, brand építésnél lehet ez egy fantázia név is, a lényeg, hogy okosan válasszuk meg, mert hosszú évekre, talán örökre ez lesz a weblap neve és erre fogjuk építeni online vállalkozásunkat. Kerüljük a cégneveket, mint például a lakatos2000kft.hu

Az alábbi névre kattintva, elérsz egy megbízható tárhely szolgáltatót: RACKFOREST

A weblap készítés alapjai: téma

Az egyik legfontosabb stratégiai kérdés weblap készítés előtt, sok weblap ezen a ponton szokott elvérezni, mert nem tudjuk pontosan, hogy milyen célra készítjük a weblapot. Eladni szeretnénk valamilyen terméket, vagy szolgáltatást, vagy informálni. Egy brandet szeretnénk építeni, vagy tanítani szeretnénk másokat, nem mindegy, sem a weblap felépítése, sem arculata szempontjából. Rengeteg témája lehet egy weblapnak, ezt érdemes rögtön a legelején tisztázni.

A weblap készítés alapjai: típus

Ha a két fő kategóriáját nézzük a weblap készítésnek, akkor két kategória közül választhatunk: bemutatkozó weblap, és webshop. Az előző cégünket és szolgáltatásainkat fogjuk bemutatni, míg webshop esetében a kínált termékeinket fogjuk eladni.

A weblap készítés alapjai: arculat

Pontos, arculati kézikönyvben lefektetett arculattal kell rendelkezzünk, ugyanis ezek alapján fogjuk a weblapot elkészíteni. Legyen pontosan megadva, hogy mi a cégünk színvilága, a logó és a betűtípus, majd ezek alapján választjuk a weblaphoz a képeket és a grafikai elemeket.

A weblap készítés alapjai: menüpontok

Általános esetben a weblap készítés során van egy minimális, de jól meghatározott minimum menüpont követelmény, ezek az alábbiak: főoldal, bemutatkozás, szolgáltatások, referenciák, galéria, blog, kapcsolat.

Ezek a weblap készítés alapjai, ha bővebben szeretnél a témában olvasni, akkor nézd meg ezt a cikket, weblap készítés kezdőknek.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük