Webfejlesztés alapok – Profi Weboldal készítés Garanciával – AdNet Media
Üzleti weboldal készítés
július 26, 2018
webfejlesztés tanfolyam
Webfejlesztés tanfolyam
július 31, 2018
Mutasd az összeset

Webfejlesztés alapok

Nézzük meg, hogy mik a webfejlesztés alapok

Webfejlsztés során mindig az adott vállalkozással ismerkedünk meg, akinek a weboldalt fejlesztjük. A webfejlesztés alapjai közé tartozik a webes arculat, ezen belül a logó, a weboldal szöveges és képes tartalmai, a tárhely, a domain név és a weboldal motorja. Nézzük meg ezeket egyenként.

Webfejlesztés alapok – webes arculat

Az arculat az egyik legfontosabb része a webfejlesztésnek, hiszen ez fogja bemutatni vállalkozásunkat a weben. Ha az arculat nem jól átgondolt és nincsen összhangban a tevékenységünkkel, akkor az nagyban ronthatja a megítélésünket. Az arculat része a színvilág, a logó és a betűtípus és az oldal hangulata. Fontos ezek jól megtervezése és átgondolása.

Webfejlesztés alapok – tartalom

A webfejlesztés és a weboldal készítés alapja a tartalom lesz. A képek és a szövegek minősége és tartalmi mondandója nagy hatással van a weboldal sikerére. Próbáljunk meg minőségi képeket feltenni a weboldalra és a szöveg is legyen megfelelő, nem feltétlen ajánlott a túlzott szakzsargon, de ha megkívánja a téma, akkor ne kerüljük.

Webfejlesztés alapok – tárhely

Nem gondolnánk de a webfejlesztés alapjai közül talán az egyik legfontosabb elem. Ha nem jól választunk tárhely szolgáltatót, akkor az oldalunk lassú lehet, akadozhat időnként a funkcionalitása és ha nem jól dolgozik a szolgáltató kimaradás is lehet szó nélkül, ezért érdemes gyors és megbízható szolgáltatót választani mint a Rackforest.

Webfejlesztés alapok – domain név

A domain név lesz az, amivel megtalálják weboldalunkat a weben. Ez a www. valami.hu általában egy fantázia név szokott lenni, de más esetekben a tevékenységről árulkodik. Érdemes olyan nevet választani, ami jól megkülönböztet, sokat mondó és később akár brandet is építhetünk rá. Kerüljük az xykft.hu domain nevet, mert ez ma már inkább kínos lehet, mintsem célravezető.

Webfejlesztés alapok – weboldal motor

A webfejlesztés elején el kell döntenünk, hogy milyen motorral készítjük weboldalunkat. Ez lehet teljesen egyedi weboldal készítés, vagy akár egy CMS rendszer által biztosított webmotor is. Az egyedi weboldal készítés előnye, hogy bármi megvalósítható, és bármilyen funkcionalitással ellátható, viszont drágább és később más fejlesztő nehezen tudja majd tovább fejleszteni, míg a CMS rendszerek előnye, hogy gyorsan lehet vele dolgozni és később is könnyen tovább fejleszthető.

Ha szeretne webfejlesztés témában árajánlatot kérni, keressen minket bizalommal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0
Kapcsolódás
Kis türelmét kérjük......
Ajánlatkérés küldése

Kérdése van, árajánlatot kérne? Írjon nekünk most!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
Ajánlatkérés

Segíthetünk? Garantáltan 4 órán belül válaszolunk Önnek!

Az Ön neve
* Az Ön email címe
* Az Ön telefonszáma
* Megjegyzés
ONLINE elérhetőek vagyunk!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?