Mobilbarát weblap készítés

Weblap készítés WordPress
július 19, 2018
Weblap grafika készítés
július 19, 2018

Mobilbarát weblap készítés

Mi jelent a mobilbarát weblap készítés

Mobilbarát weblap készítésnek hívjuk, amikor egy weblapot, úgy készítünk el, hogy minden mobileszközön egyaránt jól jelenjen meg. Nagyon fontos ez ma, amikor több mint 60%-ban már mobilról nézik a weblapokat. Ehhez a megfelelő méretekre igazítjuk a weblapot, hogy egyaránt jól böngészhető legyen és még nagyobb legyen a felhasználói élmény.

A mobilbarát weblap készítés oka

Ma már rengetegen nézik a weblapokat mobilról, némely ágazatban ez eléri már a 80%-ot is, így elengedhetetlen, hogy weblapunk mobilbarát legyen.

Milyen eszközökre vonatkozik a mobilbarát kifejezés

  • Mobil telefon
  • Tablet
  • PC
  • TV

Ezen eszközök esetében mobilbarát weblap készítésről beszélünk. Elég zavaró tud lenni, ha egy weblapot állandóan nagyítani kicsinyíteni kell, ha weblapunk mobilbarát, akkor ezekkel a problémákkal nem kell ügyfeleinknek megküzdenie, ha még sem akkor rettentő sok bosszankodni valója akad majd a weblapunkra tévedt ügyfeleknek és lehet, hogy végig sem nézik a weblapunkat. Ha ön sem szereti ezt, valószínűleg az ügyfelei sem, ezért ma már elengedhetetlen a mobilbarát weblap készítés.

A mobilbarát weblap készítés előnyei

  • Sokkal több ügyfelet érünk el, mert a Google is előrébb sorolja a mobilbarát weblapokat
  • Nem szükséges a kicsinyítés nagyítás játéka, élvezhetőbb az olvasás, navigálás
  • Mivel ma már 60%-ban mobilról nézik a weblapokat, így elengedhetetlen a mobilbarát weblap készítés

A mobilbarát weblap alapja

A weblapunk minden egyes részét mobilbarát verzióban készítsünk el, mert a weblap könnyen darabjaira hullhat és élvezhetetlenné válik rajta a böngészés.  A mobilbarát weblap készítés során a menüsor is teljesen megváltozik, nem fogja kiírni egyesével az oldal tetején, hiszen az nagyon sok helyet venne el a weblap tartalmi részéből, hanem 3 vonal jelenik majd meg a weblap tetején, ez lesz a menünk a mobilbarát weblapon.

Tippek mobilbarát weblap készítés során

  • A telefonszámok és az e-mail címek kattintható linkek legyenek, így a felhasználó, akár egy pöccintéssel is tud hívást indítani
  • A térképes mozgatáshoz két ujjas megoldást állítsunk be, mert zavaró lehet a görgetés során
  • A tartalmak legyenek jól olvashatóak és a képek ne legyenek linkek, szintén az imént említett probléma miatt

Amennyiben Ön profi mobilbarát weblap készítését tervezi, keressen meg minket bátran.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük