Honlap készítés WordPress
július 16, 2018
Honlap grafika készítés
július 16, 2018

Mobilbarát honlapkészítés

Mi jelent a mobilbarát honlap készítés

A mobilbarát honlap készítés az, amikor egy adott honlapot úgy készítünk el, hogy mobileszközökön és táblagépeken is egyaránt jól jelenik meg. Ehhez a megfelelő méretekre igazítjuk a honlapot, hogy egyaránt jól böngészhető legyen és még nagyobb legyen a felhasználói élmény.

A mobilbarát honlap készítés oka

Ma már rengetegen nézik a honlapokat mobilról, némely ágazatban ez eléri már a 80%-ot is, így elengedhetetlen, hogy honlapunk mobilbarát legyen.

Milyen eszközökre vonatkozik a mobilbarát honlap készítés kifejezés

  • Mobil telefon
  • Tablet
  • PC
  • TV

Ezekre az eszközökre mind a mobilbarát honlap készítés vonatkozik. Ha honlapunk nem mobilbarát, akkor az elég zavaró lehet, biztos ön is találkozott már ilyen honlapokkal, amiket nagyítani, kicsinyíteni kellett folyton és szinte lehetetlen volt a megfelelő böngészés rajta. Ha ön sem szereti ezt, valószínűleg az ügyfelei sem, ezért ma már elengedhetetlen a mobilbarát honlap készítés.

A mobilbarát honlap készítés előnyei

  • Könnyen kezelhető és élvezhető felület
  • Nem szükséges a nagyítás, így könnyen olvasható a tartalom
  • Mivel ma már 60%-ban mobilról nézik a honlapokat, így elengedhetetlen a mobilbarát honlap készítés

A mobilbarát honlap alapja

Igyekezzünk meggyőződni róla, hogy minden tartalmat mobilbarátan készítsünk el, mert a honlap széteshet, így gyorsan káosz uralkodhat honlapunkon. A lényeg az, hogy az elemeket egymás alá pakoljuk be, ami más esetben egymás mellett van számítógépen. A mobilbarát honlap készítés során a menüsor is átalakul, amolyan 3 vonal jelenik majd meg a honlap tetején, ez lesz a menünk a mobilbarát honlapon.

Néhány egyéb fontos dolog mobilbarát honlap készítés során

  • Ha egy mód van rá ügyeljen arra, hogy a telefonszámok és az e-mail címek aktív linkek legyenek, így a felhasználó, akár egy pöccintéssel is tud hívást indítani
  • A térképes mozgatáshoz két ujjas megoldást állítsunk be mert zavaró lehet a görgetés során
  • A tartalmak legyenek jól olvashatóak és a képek ne legyenek linkek, szintén az imént említett probléma miatt

Amennyiben Ön profi mobilbarát honlap készítését tervezi keressen meg minket bátran.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük