Miért ne csináltass weboldalt 100.000 Ft-ért – avagy a kezdő bütykölők átka

A Google Ads hirdetések szerepe az online marketingben
május 10, 2019
Az online marketing alap eszközei 2020-ban
június 23, 2019

Miért ne csináltass weboldalt 100.000 Ft-ért – avagy a kezdő bütykölők átka

Olcsó húsnak híg a leve…

A minap kaptunk egy ajánlatkérést, hogy el kellene készíteni egy weboldalt és ehhez kaptunk is egy linket, ahol elérhető volt a “szakember” által készített “weboldal”. Az e-mailből nem derült ki, csupán annyi, hogy ennek a mintájára szeretne egy weboldalt. Meg is néztem a weboldalt, hát rá is fért volna a ráncfelvarrás, biztos nem ma készült, gondoltam. Felhívtam az úriembert, aki tisztességesen bevallotta, hogy ő most kezdett ismerkedni a szakmával és megbízták egy weboldalnak az elkészítésével, de nem tudja befejezni… Kérdeztem mi a baj? Jött a válasz, hogy nem tudok admin felületet csinálni, nem tudom több nyelven megjeleníteni a cikkeket. Alap dolgok voltak ezek és még nem is beszéltünk róla, hogy egyáltalán a weboldal az képes lesz e az értékesítésre, bármilyen marketing funkciót tervezett e bele és egyáltalán bármilyen értékesítési folyamat részese e a weboldalnak?!

Eléggé be volt …va a srác, hogy nem tudja befejezni az elvállalt munkát, mondtam is rá, hogy mi ezt a weboldalt minden egyes funkcióval, értékesítésre készen nettó 250.000 Ft-os díjon tudjuk vállalni.

Majd ezek után nagy csönd.

Hát ő, izé, aki adta nekem ezt a munkát ő 100.000 Ft-ért vállalta el, biztos nem tudok rá ennyit fizetni. Mondom semmi gond, legközelebb nem kell elvállani weboldalt, amit nem tudsz megcsinálni!?! De tényleg, őszintén, vajon nem került szóba az elején, hogy az ügyfélnek szüksége lesz admin felületre, ráadásul több nyelven!??!

Annyira szomorú, hogy ezek a kóklerek teszik tönkre a piacot, hogy egy kis apró pénzért, megcsináljanak valamit, amit nem is tudnak befejezni… Szégyen! Az ügyfél meg nem érti, hogy ha ezek után hozzánk jön például, hogy mi miért ennyi!? Ráadásul kétszer fizet, mert az elsőt lehet dobni a kukába, mert nem hogy nem tudja azt, amit az ügyfél szeretne, de még a webdizájnja is halott, használhatatlan, gusztustalan.

Mélységesen felháborít az ilyen, mert ezek a “szakemberek”, akik többnyire gyerekek még és életükben nem láttak vállalkozást, így fogalmuk sincs róla, hogy mire van annak szüksége, hogy sikeres legyen.

Felháborító!

És a legrosszabb, hogy utána én magyarázkodom az ügyfélnek, én nyugtatom, hogy a következő weboldala bizony rendben lesz és nem lesz gond, ez a jobbik eset.  A másik, amikor ajánlatkéréskor kérdezik, hogy mi a különbség a 80e Ft-os és a 250.000 Ft-os weboldal között.

Hát kérem szépen ez…

Nem beszélve róla, hogy ez a kishaver pár hónap múlva eltűnik semmilyen garanciát nem vállalva a weboldal tartós működésére, nem hogy a továbbfejlesztésére.

Szomorú, de ez van. Jobb végig gondolni, hogy egyszer szeretnénk kifizetni egy weboldalt, vagy 2-szer sokkal drágábban.

Jöjjön még néhány kép az említett weboldalról:

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük