WordPress alapú weboldal
június 22, 2018
WordPress blog készítése
június 22, 2018

Mi az a wordpress?

A wordpress egy tartalom kezelő rendszer, melyet világszerte előszeretettel használnak. A wordpressel weboldalakat, blogokat és online honlapokat lehet létrehozni. Segítségével szinte bárki elkészítheti weboldalát. Fontos tudni, hogy mivel ez egy ingyenes, úgynevezett nyílt forráskódú rendszer, ezért sokan használják, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki profin tudja alkalmazni.

A WordPress mint weboldal készítő eszköz

A wordpress eredetileg egy blog szerkesztő volt, aminek a segítségével blogot lehetett ingyen és gyorsan létrehozni. Mára már profi rendszerré nőtte ki magát, amivel professzionális weblapokat lehet készíteni, ha valaki jobban ért a web fejlesztéshez. Egyszerűbb honlapokat szinte bárki tud vele készíteni, aki rászánja az időt, de ahhoz, hogy profi és széles körben alkalmazható legyen, ahhoz nem árt némi tudás.

Mi a wordpress előnye:

  • Könnyen telepíthető és gyorsan használható

  • Rengeteg téma áll rendelkezésre, így könnyen egyedire szabható

  • Számos bővítménnyel bővíthető a funkcionlitása

Mi a wordpress hátránya:

Nem tudom mennyire lehet hátránynak nevezni, inkább akkor hátrány ha nem értünk a web fejlesztéshez, ez pedig  az, hogy komolyabb funkciók esetén, fejlesztői tudást igényel. Ezzel összességében nincs is semmi baj, hiszen egy sablon szerződéstől sem várhatjuk el, hogy megvédje vállalkozásunkat, azonban jó alapja lehet egy olyan szerződésnek, amit később egy ügyvéd fog majd nekünk profira csiszolni. Nagyjából ilyen a wordpress is.

A wordpress teljesen ingyen elérhető és letölthető innen: https://wordpress.org/

Azonban ha szeretnénk tudásunkat bővíteni, nem árthat egy komolyabb fejlesztői tanfolyam, akár tőlük: https://www.ruander.hu/

Összességében a wordpress egy jó kiindulási alap, ha weboldalt szeretne készíteni, de ha komolyan gondolja, akkor mindenképp profi  weboldal készítő ajánlott.

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük