Honlap készítés gyorsan
július 16, 2018
Honlapkészítés ingyen google
július 16, 2018

Honlapkészítés arculattervezés

Honlap készítés arculattervezés alapjai

Mikor egy új honlapot készítünk, az első feladat az, hogy az ügyféllel közösen átbeszéljük és meghatározzuk, hogy milyen elképzelései vannak. A honlap arculata ugyanis a cég képét fogja tükrözni az online világban. A legfontosabb dolog meghatározni, hogy milyen irányban fogunk elindulni és hogyan vágunk bele a munkába.

Honlap készítés arculattervezés elemei

Egy honlap arculati elemei az alábbiakból állnak:

  • Logó
  • Színvilág
  • Stílus
  • Elrendezés

Honlap készítés arculattervezés – A logó

Talán a logó az egyik legfontosabb eleme egy cégnek az online és offline világban egyaránt. Ugyanis a logó lesz az, amiről megismerik a vállalkozást és azzal is fogják azonosítani. A logó színei és kialakítása is nagyon fontos a honlap készítés arculattervezés során. A logót hosszú évekre választjuk arculatunkba, nem egy évre, igaz lehet időnként ráncfelvarrás, de lényegi változások ritkán fordulnak elő. Így nagyon fontos honlap készítés arculattervezéskor pontosan lefektetni a logó alapjait.

Honlap készítés arculattervezés – Színvilág

Egyáltalán nem mindegy, hogy számítástechnikai eszközöket értékesítő webáruházat, vagy egy kertépítés szolgáltatást értékesítő honlapot készítünk. A honlap készítés arculat tervezés egy komplex dolog és a színvilág igencsak meghatározza, hogy milyen lesz a hangulat a honlapnak.

  • Ügyeljünk rá, hogy a színek összhangban legyenek a tevékenységgel
  • Semmiképp ne legyen rikító, harsány színvilág, ez nem mutat jól a weben
  • 2-3 szín kombinációit használjuk egy honlap arculatához

Honlap készítés arculattervezés – Stílus

Ahogy a fenti pontban is írtam a honlap stílusánál is nagyon fontos, hogy a cég tevékenységéhez igazítsuk. Ha például cukrászat a téma van, mehetnek a lágyabb, hullámos vonalak, ha pedig klíma karbantartás, akkor inkább a jól meghatározott, éles vonalak legyenek a meghatározóak a honlap arculatában.

Honlap készítés arculattervezés – Elrendezés

Vannak esetek, ahol a képekkel kell játszani honlap készítés arculattervezés során és így nagy hangsúlyt kapnak szinte végig az oldalon, másik esetben pedig a szövegre kell koncentrálni, mert mondjuk képekkel nem lehet illusztrálni a témát. Figyeljünk oda ezek megfelelő arányára.

Továbbá érdemes figyelni az aktuális webdesign trendeket is, hogy még profibb arculatot készítsünk honlapunknak

 

 

Bé Dénes
Bé Dénes
Üdvözöllek Bé Dénes vagyok, minősített Google Ads és online marketing szakértő. Mindig is érdekelt a marketing és az értékesítés, ez számomra már szenvedély. Szeretem az újdonságokat és az innovatív megoldásokat, így biztos lehetsz benne, hogy tőlem csak a legújabb módszerekről fogsz hallani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük